Groeien met Werkstof bedrijfskleding - Het stappenplan voor het groeipapier
Werkstof bedrijfskleding bestaat 1 jaar!
En daarvoor willen wij onze klanten & relaties graag bedanken. Zonder jullie is Werkstof nergens en daarom zijn onze klanten & relaties voor ons goud waard!
Heb jij van Werkstof een groeipapier kaartje ontvangen? Dan wordt het nu echt leuk! Werkstof bedrijfskleding laat deze bloemen graag voor zichzelf spreken en zélf je complimentjes zaaien, want je bent goed bezig! Met deze vergeet-mij-nietjes hoopt Werkstof je te laten blijven herinneren dat wij jou waarderen als klant of relatie en de samenwerking graag voort blijft zetten!
Met dit stappenplan, groene vingers en een beetje hulp van de natuur zorg je ervoor dat je groeipapier gaat bloeien. Let's grow!
Stappenplan voor het planten van groeipapier
Groeipapier, ook wel bloeipapier of zaadpapier genoemd, laat je boodschap tot bloei komen. Maar de zaadjes komen niet zomaar tot bloei. Daar zijn de juiste omstandigheden en een beetje geduld voor nodig.
Stap 1. Maak je groeipapier vochtig
Maak het groeipapier eerst goed nat. En dan bedoelen we écht goed nat! Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.
Stap 2. Leg je groeipapier op de aarde
Leg het groeipapier binnen in een potje of buiten op een balkon of in de tuin op de aarde. Gebruik hiervoor het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door. Kijk hieronder voor de beste zaaitijden van de specifieke zaadjes in ons groeipapier.
Stap 3. Bedek je groeipapier met een dun laagje aarde
Dek het groeipapier af met ongeveer 1 tot maximaal 1,5 cm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.
Stap 4. Water, water en nog eens water
Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.
Stap 5. Zon, warmte en veel liefde
Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan je papier uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Blijf je plantjes ook na het ontkiemen veel liefde en aandacht geven. Wel mag je nu wat minder water geven dan in de eerste week.
Vergeet-me-niet
Vergeet-me-nietjes kun je het beste in de tuin zaaien tussen juni en september. Binnen zaaien kan vanaf april, waarna ze half mei naar buiten moeten. Vergeet-me-nietjes bloeien meestal van april tot september en de bloemetjes zijn eetbaar! Mooi als garnering voor een bijzonder en feestelijk gerecht. Dit kleine bloemetje heeft een neutrale smaak. Al van oudsher staat de vergeet-mij-niet bloem symbool voor eenvoud, liefde en trouw.
Veel succes gewenst, liefs Werkstof bedrijfskleding